• Exkurzia Danfoss

          • Dňa 24.4. 2024 sa trieda 8.A zúčastnila exkurzie do firmy Danfoss. Exkurzia sa začala krátkou prezentáciou, kde nám bola predstavená história a súčasné práce firmy. Následne sme sa rozdelili na 2 skupiny a postupne nám bola ukázaná výrobná hala. Žiaci si mohli vyskúšať prácu s robotickými ramenami. Po ukončení prehliadky sme sa rozlúčili a spoločne sme sa vybrali naspäť do školy. Na exkurzii žiakov sprevádzal pán učiteľ Piaček.

          • Deň Zeme

          • Celosvetový Deň Zeme pripadá každoročne na 22.apríla. Našu planétu si musíme chrániť nielen pre nás, ale aj pre budúce generácie.

            My sme si tento významný deň pripomenuli v predstihu, a to 19.apríla. Počasie nám síce veľmi neprialo, ale ani veľká zima neodradila žiakov a vyučujúcich upratať najbližšie okolie školy.

            V triedach prebehli rôzne aktivity. Pre deti  1.stupňa si žiaci 7.A a 2 šikovné dievčatá z 9.B pripravili aktivity na tému odpad a zábavnou formou ho vytriedili.

            Piataci navštívili Vlastivedné múzeum, kde zistili „Čo rozpráva lúka“ .

            8.ročník prežil Kurz prežitia v prírode, ktorý organizovalo CHKO Strážovské vrchy.

            Deviataci sa pozreli na Zem v náboženskom myslení s pracovníčkou z Vlastivedného múzea.

            Všetci sme vytvorili výstižné a zaujímavé plagáty na tému: Strom a upratali naše najbližšie okolie. 

          • Meter štvorcový

          • 6.C už vie, čo je meter štvorcový. Na matematike s pani učiteľkou Balušíkovou spojili teoretické vyučovanie s aktivitami na ihrisku a v škole.

            Každý žiak si vyrobil 1 m2.

            Chlapci pomerali so štvorcami basketbalové ihrisko. Nezaskočil ich ani ich nedostatok. Štvorce si popresúvali zozadu dopredu. Zapisovateľ všetko zaznačil a prepočítal. Zistili, že plocha tohto ihriska je približne 270m2.  Vetrík chlapcov nakoniec do metra štvorcového  „obliekol“ 

            Dievčatá merali schodiskovú plochu za školou. Aj keď ich bolo v porovnaní s chlapcami oveľa menej, nedali sa zahanbiť. Pomocou svojich štvorcov zistili, že plocha daného miesta je približne 9,5m2. Svoje meranie si overili aj pomocou metra. 

          • Zápis do 1.ročníka

          •     Zápis do 1. ročníka ZŠ Školská 235/10 - 3. ZŠ, Pov.  Bystrica pre nový školský rok 2024/2025

             

            Riaditeľstvo ZŠ Školská 235/10 oznamuje všetkým rodičom budúcich prvákov, že ZÁPIS pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční v dňoch:

            streda   24. 4. 2024  od 14:00 hod - 17:00 hod

            štvrtok  25. 4. 2024   od 14:00 hod - 16:00 hod

             

            Vážení rodičia,     

            aby sme šetrili Váš drahocenný čas, rozhodli sme sa zefektívniť priebeh zápisu tak, že tieto dokumenty:  žiadosť do ŠKD, prihláška do školy, žiadosť o prijatie žiaka, splnomocnenie rodičov na vzájomné podpisovanie, ktoré sú potrebné k zápisu, sú k dispozícii na webovej stránke školy https://zsskolskapb.edupage.org/. Môžete si ich v predstihu vypísať pohodlne doma bez stresu a priniesť so sebou v deň zápisu. Ak nemáte možnosť si vytlačiť spomenuté dokumenty, tak ich vyplníte v deň zápisu.

            Máte možnosť pred zápisom vyplniť a poslať elektronickú prihlášku,  ktorá je taktiež na našej webovej stránke (horný panel so záložkami – elektronická prihláška). Elektronickú prihlášku alebo prihlášku v papierovej forme spoločne s Vami skontrolujeme v deň zápisu.

            K zápisu treba priniesť:

            • občiansky preukaz zákonného zástupcu,
            • rodný list dieťaťa ( kópia k nahliadnutiu)
            • prihlášku v papierovej forme( ak ste neposielali el.prihlášku)
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom znevýhodnení dieťaťa

             

            Ak je dieťa v čase zápisu choré, alebo sa z iných dôvodov nemôže zúčastniť na zápise, rodič alebo iný zákonný zástupca  informuje školu na telefónnom čísle  +421 426 23 33 , 0911 225 118  a dohodne sa  iný termín zápisu.

            Rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do 1. ročníka ZŠ si prídete osobne prevziať do kancelárie zástupkyne riaditeľky školy . O termíne Vás budeme informovať mailom.

             

             

                                                                              Tešíme sa na vás!

             

          • Bezpečnosť na internete - preventívny program

          • Dňa 21.3.2024 sa v triedach siedmeho ročníka uskutočnila prevencia, ktorá bola zameraná na Bezpečnosť na internete. Prevencia slúžila hlavne na upozornenie nebezpečných virálnych online výziev, ktoré sa v dnešnej dobe čoraz viac objavujú na sociálnych sieťach.

            Virálne online výzvy sú fenoménom, ktorý sa v dnešnej digitálnej dobe stáva čoraz bežnejším. Tieto výzvy získavajú popularitu vďaka sociálnym médiám a internetovej kultúre, kde sa obsah rýchlo šíri medzi používateľmi. Hoci mnohé virálne výzvy sú nevinné a zábavné, existujú aj také, ktoré môžu predstavovať riziko pre účastníkov a spoločnosť ako celok

            Túto prevenciu zrealizovali študentky Bc. Katarína Orolinová, ktorej pomáhala aj Bc. Adriána Jarinová obe študentky sú z Fakulty bezpečnostného inžinierstva v Žiline. Ich úlohou bolo dať túto tému do povedomia žiakom 7. ročníka v dôsledku nebezpečnosti sa zapájanie do takýchto online výziev. Súčasťou prevencie mali deti možnosť vyjadriť svoj názor na danú tému. Pevne veríme a dúfame, že táto prevencia mala pre vašich žiakov pozitívny význam.

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 235/10, Považská Bystrica
        • riaditeľka Mgr. Soňa Kovárová č. t.: 042 432 2788, zástupcovia Mgr. Katarína Duchoslavová, Ing. Adriana Šarlayová č. t.: 042 426 2333; 0911 225 118 ekonomický úsek Jana Letková, Miroslava Plešková č. t.: 042 432 1501; 0911 440 988 vedúca šk. jedálne Mgr. Ingrid Harvánková č. t.: 042 432 2626; 0901 706 830
        • Základná škola Školská 235/10 017 01 Považská Bystrica Slovakia
        • 312 023 31
        • 2021322446
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje