• Krst knižnej búdky
          • Krst knižnej búdky

          • V piatok 16. decembra sme sa zúčastnili milej akcie - Krstu knižnej búdky, ktorá sa nachádza v parku za našou Základnou školou. Myšlienka vzájomného prepožičiavania si obľúbených kníh je veľmi dôležitá pre dospelých, ale aj pre žiakov našej školy, lebo si ňou "rozširujú" vlastné obzory, trávia voľný čas zmysluplným spôsobom a skutočnosť, že knižku treba vrátiť do búdky v nich pestuje zodovednosť.

            Krstu sa zúčastnili členovia výboru mestskej časti Strojárenská štvrť a členovia Lokálpatriotov, krásnu búdku vyrobili na SOŠ stavebnej.

        • Beseda s dobrovoľníkmi
          • Beseda s dobrovoľníkmi

          • Beseda s dobrovoľníkmi v Afrike

            Barbora a Jakub sú mladí manželia, ktorým srdce bije pre Afriku.  Viac ako dva roky strávili na svojich troch misiách v Keni, kde pomáhali deťom. Centrum , kde pracovali, bolo plné mladých ľudí rôzneho veku, ktorí by sa bez ich pomoci ocitli na ulici, bez akýchkoľvek prostriedkov.

            Žiaci deviatych a siedmych ročníkov so zatajeným dychom sledovali  pútavé svedectvo manželov Hendrychovcov a filmový zostrih všetkých troch misií. Film bol nielen o práci dobrovoľníkov v  samotnom centre, ale aj o práci na uliciach a v slumoch, kde pomáhali ako sa len dalo. O tom, že táto práca má zmysel  a že nielen zlo, ale aj dobro je nákazlivé, svedčili aj reakcie a záujem našich žiakov. Beseda vyústila do spontánneho rozhovoru,  popri ktorom si deti poprezerali aj niekoľko tradičných remeselných a umeleckých výrobkov, ktoré naši hostia so sebou priniesli.

             

             

        • Exkurzia do Rajeckej Lesnej
          • Exkurzia do Rajeckej Lesnej

          • Dňa 16.12.2016 sme sa zúčastnili so žiakmi 5. ročníka na exkurzii  z náboženskej výchovy v Rajeckej Lesnej a Žiline.  Exkurzia bola zameraná na tradície a zvyky Vianoc.  Navštívili sme Slovenský Betlehem v Rajeckej Lesnej. V Žiline sme boli v diecéznom centre aj v diecéznom kostole.  Pestrý program zaujal každého žiaka.

             

        • Exkurzia do atómovej elektrárne Mochovce
          • Exkurzia do atómovej elektrárne Mochovce

          • Dozvedieť sa o najnovších trendoch v energetike a činnosti jadrovej elektrárne sa mohli žiaci 8. a 9. ročníka počas exkurzie z fyziky v Energolande v Mochovciach dňa 9. 12.2016. Toto moderné informačné centrum približuje danú problematiku pomocou 33 interaktívnych zariadení s najnovšími technológiami, 3D kinom a pod.

            Súčasťou exkurzie bola aj návšteva Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre. Okrem prehliadky exponátov múzea najviac zážitkov mali žiaci pri prehliadke starej techniky v poľnohospodárstve, kde si nie len pozreli, ale aj mohli sadnúť do kabín lietadiel, traktorov, kombajnov a hasičskej techniky.

            Záver exkurzie patril vianočne vyzdobenej Nitre a krátkemu osobnému voľnu v OC Mlyny. Exkurzia, zabezpečená p. uč. Špánikovou a Rojkovou, sa všetkým veľmi páčila.

        • Vianočné tvorivé dielne
          • Vianočné tvorivé dielne

          • V decembri dostala naša škola krásny darček od Výboru mestskej časti Strojárenská štvrť. Bol to materiál na vianočné tvorivé dielne pre všetkých žiakov 1. stupňa v hodnote 600€. Vo velikánskom balíku boli výkresy, ozdobné papiere, farby, razítka, stužky, látky, 3D nálepky, trblietka, drevené a papierové polotovary a všeličo iné.

            Žiaci si z nich spolu s triednymi učiteľkami vyrobili krásne a  originálne ozdoby na stromček, dekorácie do izieb alebo vianočné pohľadnice.

            Za dar srdečne ďakujeme!

          • Hlasovanie za projekt našej ZŠ

          • Vážení rodičia,

            na jeseň tohto roka sme vypracovali projektna podporu vzdelávania, ktorý vyhlásila Raiffeisen banky Zachovávanie kultúrnych tradícií.

            Hlasujete, prosím, do konca decembra 2016 priamo na stránke www.gestopremesto, zadávate meno, telefónne číslo, PSČ a email, príde Vám bezplatná SMS s kódom, ktorý zadáte a dokončíte hlasovanie.

            Ďakujeme!

             

        • Ochrana života a zdravia na 1. stupni
          • Ochrana života a zdravia na 1. stupni

          • Zdravie je to najcennejšie, čo máme

            7. a 8.decembra 2016 sa na I.stupni našej školy uskutočnili pod vedením pani učiteľky Somorovej vzdelávacie aktivity na tému: „Ochrana života a zdravia.“ Prváčikov navštívila rehabilitačná sestra p. Kleinová, ktorá porozprávala o prevencii plochých chodidiel. Žiaci dostali za úlohu urobiť spolu s rodičmi odtlačok vlastnej nohy. Pre štvrtákov bola pripravená beseda s praktickými ukážkami prvej pomoci so záchranárkou  p.Smataníkovou. Žiaci si získané vedomosti overili v minikvíze. Tieto aktivity priniesli veľa nových informácií a spestrenie školského vyučovania.

             

             

        • Týždeň vedy a techniky
          • Týždeň vedy a techniky

          • V piatok 25.11.2016 sa v učebni fyziky konalo zaujímavé školské podujatie pre žiakov 6.a 7. ročníka a tiež štvrtákov  v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku.

            Na ňom pod vedením p. uč. Špánikovej predvádzali svoju šikovnosť a hlavne nadšenie pri jednoduchých pokusoch s kvapalinami a plynmi žiačky z krúžku Fyzika zábavne - Petra Bátorová,  Nina Hajdíková, Soňa Barošová a Lenka Svatená. Ich vystúpenie dopĺňali chlapci z 8.C Igor Michalec so svojím projektom Solárno- veterná elektráreň a Martin Hrtánek, ktorý spolu s Igorom ukázali pokusy s vývevou vo vlastnom filme, ale aj programovateľného robota LEGO Mindstorms.

            Návštevníci podujatia vyjadrovali veľký obdiv ku všetkým aktivitám, čo náležite oceňovali potleskom. Zostáva veriť, že budú úspešnými nasledovníkmi svojich spolužiakov pri rozvíjaní myšlienok vedy a techniky.

        • Netradičná chémia v 7. ročníku
          • Netradičná chémia v 7. ročníku

          • Hodina chémie ako každá  a predsa iná....

            Na hodine chémie v 7. ročníku sme laboratórium zamenili za školskú kuchynku.

            Dodržiavanie bezpečnostných zásad platí nielen v tam, ale aj v bežnom živote, presvedčili sme sa o tom pri našom experimentovaní.

            Aktivity na chémii boli zamerané na spojenie teórie s praxou každodenného života: žiaci miešali ,strúhali, krájali, trhali, prelievali, vážili, čistili kanvicu od vápenca, vyrábali karamel..., ktorý nám mimoriadne chutil, lebo bol naším výtvorom.

            Nad bezpečnosťou a plynulosťou bdela pani učiteľka Cabadajová.

            Celú akciu sme zdokumentovali, lebo šlo o mimoriadnu vyučovaciu hodinu s  atmosférou dobrodružstva.

        • Pasovačka prvákov
          • Pasovačka prvákov

          • Dňa 16.11.2016 boli naši milí prváci pasovaní do cechu školského.

            Ukázali rodičom a starým rodičom, čo všetko sa od septembra naučili.

            Pani riaditeľka  porozdávala pasovacie listy a zaželala im veľa úspechov.

            Ich mlsné jazýčky si pochutnali na dobrotách, ktoré pre nich s láskou pripravili maminky.

        • Exkurzia Kozmos Bratislava
          • Exkurzia Kozmos Bratislava

          • Žiaci 9.A na Svetovej výstave Cosmos Discovery  v Incheba Expo Bratislava

            Všetko sa to začalo zaujímavým článkom, ktorý napísala žiačka 9. A triedy Natália Bátorová ako reakciu na výzvu  redakcie Učiteľských novín. Článok zaujal a celá trieda získala bezplatný vstup na výstavu Cosmos Discovery -  výstavu o najväčšom dobrodružstve ľudstva. Na účastníkov výstavy v priestoroch Incheba Expo Bratislava, ktoré mali rozlohu viac ako 3000 m2, čakali stovky zaujímavých exponátov mapujúcich vývoj pilotovaných kozmických letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám. Výstava bola rozdelená do 10 galérií, v ktorých si žiaci prezreli viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR, reálne modely rakiet a raketoplánov, modely orbitálnych staníc a unikátne dobové dokumenty. Technicky zaujímavé spracovanie výstavy, videoprojekcie žiakov upútali. Nové informácie žiaci získavali z prehľadných popisov, všetci však ocenili najmä zvukových sprievodcov, ktorých každý žiak dostal a podľa vlastného záujmu si mohol vypočuť čo najviac informácií o exponáte, ktorý ho zaujal. 

        • Šprtové sústredenie 5.C
          • Šprtové sústredenie 5.C

          • V dňoch od 13.10 – 15.10.2016 sme sa zúčastnili jesenného sústredenia s našimi najmladšími Športovcami druhého stupňa našej školy. Sústredenie sa uskutočnilo na horskom hotely Fran na Javorníky – Makov. Našu cestu sme začali o 9:30 spred Základne školy Školská objednaným autobusom, kde sme si naložili batožinu s bicyklami. Do cieľa nášho začínajúceho sústredenia teda na hotel Fran sme dorazili o 10:45, kde sme sa ubytovali, povedali základné pokyny a pravidlá slušného správania a bezpečnosti a následne o 12:00 sme išli na výdatný obed. Po obede o 13:30 sme sa presunuli na našu prvú tréningovú jednotku. Športovci absolvovali cezpoľný beh. Po skončení nášho prvého tréningu o 16:00 sme chceli našich športovcov chrániť pred chorobami a únavou a tak sme absolvovali saunu a bazén. O 18:00 sme išli naplniť naše prázdne žalúdky na večeru. Po večeri o 19:00 sme mali hodinovú teóriu a od 20:00 – 21:00 bol voľný program a 21:15 večierka. V nasledujúce ráno nás budil ,,mobilný budíček“ o 7:30 a následná hygiena nás presunula o 8:00 na raňajky. Po raňajkách o 9:30 sme urobili zmenu z bežeckého tréningu na prvú cyklistickú etapu ,,tour de Javorník“. Prvá etapa mala dĺžku 16 km s prestávkami a obzeraním krásnej prírody sme prišli na obed o 12:30 a po obede nasledoval povinný oddych na izbách a príprava na druhú a zároveň záverečnú cyklistickú etapu. O 14:00 sme si v ,,boxoch“ pripravili naše bicykle a vydali na spomínanú etapu, ktorá merala 17 km. Na konci etapy si každý zaslúžil ,,žltý dres“ keďže každý ju absolvoval bez zranenia a s úsmevom na tvári. V čase od 17:00 – 18:00 sme ako profesionálny tým vsadili na regeneráciu v podobe sauny. O 18:30 sme naberali sily v hotelovej jedálni na večeri a následne presunuli na ping-pongový turnaj. Turnaja sa zúčastnil aj prvý nasadený hráč ,,svetového“ rebríčka pán učiteľ, ktorý samozrejme nebol porazený. Deti medzi sebou súperili a hrali s pravidlami fair – play. Po skončení sme rozdali sladké ceny. O 21:15 nastal čas dať aj samotnému telu pauzu teda večierka a spánok. V náš tretí a posledný deň sme vstávali tak isto o 7:30, absolvovali hygienu a o 8:00 raňajky. Po raňajkách sme sa pobalili a vyprázdnili izby a veci odložili do spoločenskej miestnosti a presunuli na náš posledný bežecký tréning. O 12:00 nás čakal teplý a posledný obed na hotely, kde o 13:00 nás vyzdvihol objednaný autobus. Naložili sme aj našu batožinu a cestovali domov plní nových zážitkov. Cestu sme skončili o 14:30 na našej škole, kde si deti vyzdvihli rodičia. Tak sa naše sústredenie skončilo so splneným cieľom a bez zranení.

        • Strašidelný deň v 1.C
          • Strašidelný deň v 1.C

          • Dňa 26. 10. 2016 sa v 1.C konala  Strašidelná party. Vyučovanie bolo spestrené aktivitami na danú tému. Pán školník na poslednej vyučovacej hodine doručil žiakom tajomný list.  V liste sa uvádzalo, že žiaci majú nájsť päť indícií, ktoré ich privedú až k pokladu.

            Po vyučovaní sa do pátrania a hľadania odkazov zapojili žiaci prezlečení v maskách.

            Prvákom sa úspešne podarilo nájsť všetkých päť odkazov. Tie ich nasmerovali k vysnívanému pokladu, ktorý strážil  - duch školy „Trios“.

            Usmiate tváre malých prvákov boli dôkazom vydarenej akcie. 

        • Beseda o HIV/AIDS
          • Beseda o HIV/AIDS

          • Dńa 27. 10. 2016 sa pre deviatakov konala beseda o HIV/AIDS. Prednášajúcou bola zamestnankyňa Úradu verejného zdravotníctva, ktorá pre žiakov pripravila prezentáciu a interaktívnu besedu.

        • Plavecký výcvik v 3. ročníku
          • Plavecký výcvik v 3. ročníku

          • Posledné októbrové  dni pred jesennými prázdninami chodili žiaci 3. ročníka na plaváreň. Už po druhý raz v tomto kalendárnom roku strávili vyučovacie hodiny v bazéne, kde trénovali a upevňovali svoje plavecké zručnosti. Všetkých 49 žiakov zvládlo úlohy,  ktoré pre nich pripravili pani trénerky. Veľkú radosť im robili súťaže jednotlivcov aj družstiev.

            Už teraz sa tešia na štvrtácky plavecký výcvik.  

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          •  

             

             

            Dňa 24.10.2016 sme si pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc akciou: Spolupráca nás  baví. Súčasne sme sa zapojili do aktivity Čítame spolu, ktorú vyhlásil minister školstva SR. Žiaci čítali počas celého dňa na hodinách slovenského jazyka a literatúry.

            Na prvom stupni sa uskutočnili tieto aktivity: Prváci si vypočuli úryvok z knihy Márie Ďuríčkovej O Guľkovi Bombuľkovi. Prišli im ho prečítať žiaci zo štvrtých ročníkov. Následne výtvarne stvárnili hlavného hrdinu. Práce sa im veľmi vydarili a z ich výkresov sa usmieval červený Guľko Bombuľko.

            Žiaci druhého ročníka si tento deň pripomenuli rozprávkami. Vo dvojiciach riešili úlohy z Rozprávkového štvorlístka. Najskôr hľadali správny názov rozprávky, opravovali popletené rozprávky, zopakovali si, kto pre nich píše zaujímavé príbehy a nakoniec skladali rozstrihané rozprávky. Každý druhák dostal ako odmenu štvorlístok pre šťastie. Žiaci 2.B dokonca vytvárali počas októbra zaujímavé knižky.

            Tretiaci si tento deň pripomenuli rozprávkou O Nosánikovi. Po dôkladnom prečítaní mali za úlohu dokončiť príbeh podľa svojej fantázie. Žiaci pracovali v skupinách. Nakoniec si dokončené príbehy prečítali.

            Štvrtáci si pozreli pútavú prezentáciu:  Ako sa tvorí kniha. Potom, vo dvojiciach, vypracovali podobný pracovný list. V ďalšej aktivite hľadali chyby v známych rozprávkach a prepisovali ich správne. Potešilo nás, že rozprávky žiaci poznajú. Niektorí štvrtáci vytvorili jednoduché knižky.

            Piataci si vyskúšali svoju čitateľskú gramotnosť na diele A. Lindgrenovej: Pipi Dlhá Pančucha. Pracovali vo dvojiciach a hľadali v texte  vybrané slová, obojaké, znelé i neznelé  spoluhlásky, slová s predponami, význam slov...Venovali sa aj veršom, strofám, rýmom...Viaceré otázky boli zamerané na pochopenie ukážky.

            Žiaci 6. ročníka zamerali svoju pozornosť na prácu so slovníkmi. V dvojiciach i štvoriciach hľadali synonymické rady, frazeologizmy, príslovia, porekadlá, spisovné i nespisovné slová. Dozvedeli sa o význame im neznámych cudzích slov, ale hlavne zistili, že človek nemusí vedieť všetko, stačí, že vie, kde to má hľadať.

            Siedmaci si prečítali text o histórii knihy. Potom vo dvojiciach vypracovali test: ,,Hľadajme správnu odpoveď spolu." Nasledovala diskusia o knihe, ktorá sa pre nich stala výnimočná.

            Žiaci ôsmeho ročníka čítali na hodine báseň Janka Kráľa: Moja pieseň. Snažili sa porozumieť reči autora a vcítiť sa do pocitov hlavnej hrdinky. Hodnotili obsah i jazyk textu. Spolu s vyučujúcim si pripomenuli tvorbu štúrovcov a ich vzťah k ľudovej slovesnosti.

            Deviataci si spoločne prečítali text, ktorý sa venoval knižniciam a knihám. Následne vypracovali kvíz, ktorý sa týkal danej témy. Po vyhodnotení správnych odpovedí si spoločne prečítali knihu rozprávok od Daniela Heviera.

             

             

             

             

        • Exkurzia do OSN a Technického múzea vo Viedni
          • Exkurzia do OSN a Technického múzea vo Viedni

          • 21. 10. 2016  sme navštívili   sídlo OSN vo Viedni .  Viedeň je spolu s New Yorkom , Ženevou  a Nairobi jedným zo štyroch sídiel OSN.   Najznámejšou organizáciou  OSN  , ktorá sídli v hlavnom meste Rakúska, je  Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (IAEA). Táto organizácia získala v roku 2005 spoločne so svojím vtedajším riaditeľom Muhammadom  Baradejom  Nobelovu  cenu za mier. Originál Nobelovej ceny mohli žiaci vidieť v priestoroch IAEA .  

            Okrem tejto agentúry sídlia  v komplexe s oficiálnym označením The Vienna International Centre –VIC  nasledovné medzinárodné organizácie : Úradovňa OSN vo Viedni (UNOV), Úrad OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC), Organizácia OSN pre priemyselný rozvoj (UNIDO),  Prípravná komisia Organizácie Zmluvy pre všeobecný zákaz jadrových skúšok (CTBTO PrepCom) a Komisia OSN pre medzinárodné obchodné právo (UNCITRAL), poštový úrad OSN (UNPA), Úrad Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

            Počas prvej časti  obhliadky  sa žiaci prešli priestormi VIC . Boli  stručne  oboznámení s históriou ,  organizáciou a významom  OSN pri riešení rôznych problémov ktoré vyžadujú spoluprácu medzi štátmi .  Stali sa svedkami zasadania OSN . V praxi mohli vidieť , že takmer 5000 zamestnancov OSN dokáže  pracovať v tichu a vyžaduje si dodržiavanie  ticha  aj od návštevníkov.  Ďalšia fáza exkurzie bola venovaná problematike ochrany ľudských práv.  Žiaci sa oboznámili s textom všeobecnej deklarácie ľudských práv a s aktuálnou problematikou utečencov.  Zaskočil ich nielen údaj o celkovom počte utečencov, ale hlavne informácia o tom, že väčšina ich nie je v Európe, ale práve v Ázii.  Rovnako prekvapení boli z existencie  rozdielu  vo  význame slov migrant a imigrant . Na záver si prezreli stan  využívaný  v utečeneckých táboroch, ktoré  oficiálne organizuje  UNHCR hlavne v Ázii a Afrike . 

             Niektorí žiaci, keď sa dozvedeli, že tí ktorí majú zodpovedajúce vzdelanie môžu v tejto organizácii získať prácu  boli   nadšení  a rozhodli lepšie učiť aby tu mohli neskôr spraviť kariéru. Držíme im v tom palce.  

             

        • Návšteva predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja v našej ZŠ
          • Návšteva predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja v našej ZŠ

          • Dňa 17. októbra 2016 sa plenárne rodičovské združenie na našej základnej škole nieslo v netradičnom duchu. Zúčastnili sa ho hostia - predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Jaroslav Baška, primátor Mesta Považská Bystrica doc. Karol Janas a poslanec mestského a samosprávneho zastupiteľstva MUDr. Igor Steiner.

            Naša ZŠ dlhodobo podporuje technické vzdelávanie svojich žiakov, vyučujeme techniku, prácu na pozemku, varenie, dielenské práce, zúčastňujeme sa technických súťaží: AMAVET, Hrdina remesla, Technická olympiáda, v ktorých naši žiaci dosahujú vynikajúce výsledky. Spolupracujeme s SOŠ strojárskou pri propagácii duálneho vzdelávania.

            Z tohto dôvodu sa predseda TSK Ing. Baška rozhodol venovať škole vecný dar - Noutbuk a LEGO MINDSTORMS EV3 na vytvorenie robota, ktorý sa dá  naprogramovať na chodenie, hovorenie, pohybovanie sa. Vie robiť čokoľvek za pomoci intuitívneho softvérového programu.Stavebnice Lego podporuje jemnú motoriku a rozvíja tvorivosť a fantáziu a pomôže našim žiakom zvyšovať svoje technické kompetencie.

            Hostia veľmi ocenili prácu našej ZŠ, pán primátor zodpovedal otázky z rodičovského pléna a združenie pokračovalo triednymi schôdzkami.

        • Október - mesiac úcty k starším
          • Október - mesiac úcty k starším

          • Aby slová-úcta k starším-nezostali len slovami, o to sa usilujeme v našej škole každodenne.

            Október nám dáva na to viac príležitostí.O tom, že si máme ctiť svojich rodičov, vieme všetci, len nie vždy to dodržiavame. To platí o deťoch i dospelých.

                  Dňa 11. 10. 2016 žiaci 6. B triedy:Tatiana Briestenská, Jakub Hrenák, Viktória Kožúriková, Sára Lipková, Petronela Pavlíková, Patrik Panák, Soňa Paulecová, Zuzana Rojková, Beáta Špániková, Róbert Miškech, Samuel Turčáni a Mariana Starychová  navštívili triedy 2. a 3. ročníka s dramatizáciou balady-Jeden otec dobrý.Predstavenie videlo 114 žiakov. Deti pochopili, s pomocou triednych učiteľov, že ich povinnosťou je postarať sa o svojich rodičov.Žiaci sa pripravovali na vystúpenie na hodinách slovenského jazyka. Deti 2. a 3. ročníka pozorne sledovali výkony našich nádejných hercov a odmeňovali ich potleskom. Čo si mladší spolužiaci zapamätali z vystúpenia, ukáže čas. Malí dramatickí umelci boli šťastní, že sa mohli predviesť svojim mladším kamarátom. Ktovie, možno sa s nimi v budúcnosti stretneme aj na televíznych obrazovkách alebo na doskách divadiel.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Na prelome septembra a októbra 2016 sa na našej škole uskutočnili rôzne aktivity k 15. ročníku Európskeho dňa jazykov. Žiaci si vypočuli rozhlasovú reláciu a mohli si prečítať informácie o tomto dni na informačnom paneli v suteréne školy. Triedy 2. stupňa tvorili plagáty na tému "Porekadlá v rôznych jazykoch", jednotlivci navrhovali známky k príležitosti Dňa jazykov. Výsledky prác žiakov sú vystavené v suteréne našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 235/10, Považská Bystrica
      • riaditeľka Mgr. Soňa Kovárová č. t.: 042 432 2788,
        zástupcovia Mgr. Katarína Duchoslavová, Ing. Adriana Šarlayová č. t.: 042 426 2333; 0911 225 118
        ekonomický úsek Jana Letková, Miroslava Plešková č. t.: 042 432 1501; 0911 440 988
        vedúca šk. jedálne Mgr. Ingrid Harvánková č. t.: 042 432 2626; 0901 706 830
      • Základná škola
        Školská 235/10
        017 01 Považská Bystrica
        Slovakia
      • 312 023 31
      • 2021322446
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje