• Oznam pre rodičov žiadajúcich o dotácie na stravu a školské potreby

          • Rodičia detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie na stravu od januára 2023 sú povinní  predložiť :

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (dieťa v HN),
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (dieťa v ŽM),
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení si nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (dieťa bez daňového bonusu). Priloha_c._1__-_Cestne_vyhlasenie_SR_2023.docx​​​​​​​

            Tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi si rodičia  detí môžu vyzdvihnúť na ÚPSVaR Považská Bystrica (3. poschodie, č. dv. 313) v termíne od 12. 12. 2022 do 09. 01. 2023. Doklady z ÚPSVaR musia rodičia odovzdať do 09. 01. 2023 škole, ktorú dieťa navštevuje.

            Upozorňujeme rodičov „detí bez daňového bonusu“, aby v škole, ktorú dieťa navštevuje, odovzdali čestné vyhlásenie pre poskytnutie dotácie na stravu, ktoré si môžete vytlačiť na webovej stránke školy.


            Pozor zmena, týkajúca sa detí nad 15 rokov!

            Dňa 06.12.2022 bol na rokovaní Národnej rady SR schválený návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „novela zákona o dani z príjmov“). Schválený návrh zákona je zverejnený na: https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=522045

            Napriek skutočnosti, že predmetný zákon zatiaľ nebol zverejnený v zbierke zákonov SR, dovoľujeme si upozorniť na skutočnosť, že tento zákon od 01.01.2023 upravil poskytovanie daňového bonusu na dieťa, čo má vplyv na poskytovanie dotácií na stravu.

            V zmysle schváleného návrhu novely zákona o dani z príjmov od 01.01.2023 v prípade detí, ktorým je poskytovaná dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách, dôjde k zmene pri poskytovaní dotácií na stravu pri deťoch v ZŠ, ktoré dovŕšili 15 rokov veku, nakoľko tieto už nebudú mať nárok na dotáciu na stravu, ak si rodič na dieťa uplatní daňový bonus.


            Dotácia na školské potreby:

            Žiadame rodičov detí základnej školy, aby si prišli vyzdvihnúť tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi na ÚPSVaR Považská Bystrica (3. poschodie, č. dv. 313) v termíne od 12. 12. 2022 do 09. 01. 2023.

            Doklady z ÚPSVaR musia rodičia odovzdať do 09. 01. 2023 škole, ktorú dieťa navštevuje.

            V prípade, že rodičia nepredložia uvedené potvrdenia do stanoveného termínu,  nebude ich deťom poskytnutá dotácia na  školské potreby na II. polrok ŠR 2022/2023.


          • Vianočná chémia v 9.B


          • Vianoce v 9.B už začali.

            Dievčatá aj chlapci otestovali svoje zručnosti na hodine chémie. Namiešali roztoky rôznych farieb. Postavili pestré chemické vianočné stromčeky.

            9.B praje všetkým šťastné a veselé Vianoce.

          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Obedy na posledné dni roka t.j.  20. - 22.12.2022 (utorok, streda, štvrtok)

            si môžete odhlasovať len do pondelka 19.12. 2022 do 12 00 hod.

            Po tomto termíne už nebude možné odhlásiť obed.

            Platí aj pre internetové odhlasovanie.

          • Vianočné trhy


          • Dnes 09. decembra sa v našej škole konali vianočné trhy. Ponúkali sa výrobky žiakov z hodín pracovného vyučovania, techniky alebo výtvarnej výchovy. Prispeli tiež rodičia, ktorí doma napiekli koláče, sladkosti a vianočné pečivo alebo vyrobili rôzne milé drobnosti. V stánkoch jednotlivých tried si mohli záujemcovia kúpiť čerstvý punč alebo čaj, palacinky, vafle, cukrovú vatu. V jedálni pani kuchárky pripravili vianočnú kapustnicu. 

            Pozrite si v galérii, ako to tu vyzeralo...

          • Prvá pomoc


          • Prvá pomoc

            Dňa 24. novembra 2022 prijali pozvanie na akciu s názvom Prvá pomoc študenti Strednej zdravotníckej školy s ich pani profesorkou Pavlacovou.

             Žiaci 3.A a 3.B triedy sa dozvedeli pre nich nové informácie o poskytovaní prvej pomoci. Naučili sa ako postupovať pri krvácaní, zabehnutí, oživovaní dieťaťa, ale aj dospelého človeka.

            Po krátkej prezentácii boli žiaci rozdelení do skupín, v ktorých si mohli vyskúšať techniku prvej pomoci na figurínach.

            Akcia mala u detí úspech a pýtali sa, kedy bude ďalšia hodina.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

          • Aj tento rok sa deti z ŠKD zapojili do krásneho projektu Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok.Krabičky poputujú neznámym deduškom a babičkám.Dúfame, že ich potešia rovnako ako nás, keď sme ich  balili.

            Ďakujeme rodičom , ktorí sa zapojili do projektu.

          • Ozdobovanie vianočného autobusu


          • V pondelok 05. decembra dostali naši žiaci z 2. C možnosť vyzdobiť interiér mestského autobusu. S pani učiteľkou triednou Mejsnarovou a vychovávateľkou Václavovou si vyrobili rôzne vianočné ozdoby, ktoré nalepili alebo zavesili v autobuse, ktorý bude premávať po celej Považskej Bystrici.

          • Dopravná výchova

          • S deťmi sme si v novembri v školskom klube detí hravou formou predstavili dopravné značky a pomocou interaktívnej hry sme si zopakovali ako sa máme správať na ceste ako chodci a taktiež čo je potrebné na jazdu na bicykli

          • Knižný bazárik


          • V dňoch 24. 11. a 25. 11. 2022 sa na našej škole uskutočnil knižný bazárik na podporu obnovenia fondu našej školskej knižnice. Účasť bola mimoriadne vysoká. Zapojili sa žiaci zo všetkých ročníkov spolu so svojimi učiteľmi. Prinieslo sa vyše 400 kníh, ktoré sa následne takmer všetky predali.

            Najviac kníh priniesli žiaci zo 7.A triedy spolu so svojou triednou učiteľkou Kališíkovou. Na 1. stupni uspela trieda 3.C a špeciálnu odmenu získala trieda 2.A s triednou učiteľkou Gardianovou. Vyvrcholením akcie bola tombola.

            Chceli by sme sa poďakovať všetkým tým, ktorí sa do akcie zapojili, či už darovaním alebo kúpou knižky. Ďakujeme aj žiačkam Lucke Harantovej, Kajke Bauerovej, Sarke Svitekovej, Kiarke Starosundeckej, Nelke Pavlíkovej, Livke Némethovej za pomoc pri predaji.

            Veľké ďakujem patrí aj pánovi školníkovi za technickú výpomoc a organizátorke akcie pani učiteľke Kubovej.

            Pre viac informácií o investovaní danej vyzbieranej sumy sledujte stránku našej školy.

          • INDIÁNSKA PASOVAČKA PRVÁKOV

          • Stať sa prvákom je veľká vec – treba si zvyknúť na nových ľudí, nové povinnosti, pravidlá. Po dlhšej dobe sme v našej škole opäť mohli zorganizovať pasovanie prvákov. Prváci nasadili indiánske čelenky a ukázali nám, čo všetko sa za krátky čas naučili v školských laviciach. Na to, aby boli prijatí do ,,cechu školského,, , museli zvládnuť niekoľko ľahkých úloh – pomenovať písmená, počítať, recitovať, spievať a hlavne zložiť Sľub prvákov.

            22. novembra 2022 deti odchádzali zo školy s krásnou spomienkou, malým darčekom a pamätným listom. Najviac sa deťom páčila diskotéka s balónmi.

             

            Rodičom ďakujeme za bohaté občerstvenie. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 235/10, Považská Bystrica
        • riaditeľka Mgr. Soňa Kovárová č. t.: 042 432 2788, zástupcovia Mgr. Katarína Duchoslavová, Ing. Adriana Šarlayová č. t.: 042 426 2333; 0911 225 118 ekonomický úsek Jana Letková, Miroslava Plešková č. t.: 042 432 1501; 0911 440 988 vedúca šk. jedálne Mgr. Ingrid Harvánková č. t.: 042 432 2626; 0901 706 830
        • Základná škola Školská 235/10 017 01 Považská Bystrica Slovakia
        • 312 023 31
        • 2021322446
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje