• Škola naďalej uzatvorená

          • Dobrý deň, vážení rodičia,budúci týždeň bude naďalej škola zatvorená, predbežne do piatku 12. marca a žiaci sa učia z domu.Pre rodičov, ktorí musia byť v zamestnaní prítomní, teda nemajú home office, a majú o tom písomné potvrdenie, je tu možnosť, aby ich dieťa navštevovalo školskú družinu /viď predchádzajúce správy/riaditeľka školy

             

          • Uzatvorenie školy od 1. marca 2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že na základe odporúčania RÚVZ v Považskej Bystrici a aktuálneho stavu ochorenia na COVID-19 v okrese zriaďovateľ Mesto Považská Bystrica prerušuje od pondelka 1.3.2021 do piatka 5.3.2021 činnosť vo všetkých školách a školských zariadeniach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Potom sa situácia prehodnotí.

            Rodičia z kritickej infraštruktúry alebo tí, ktorí musia vykonávať prácu na pracovisku a majú o tom písomný doklad, môžu OBRATOM /cez edupage správu administrátorovi/ nahlásiť záujem o umiestnenie žiaka do ŠKD tak, ako to bolo vo februári.

          • Aktualizovaný nástup 1. stupňa 8. februára

          • Dobrý deň, vážení rodičia,

            Ministerstvo školstva včera aktualizovalo manuál k otvoreniu škôl, v ktorom doplnili, že certifikát z testovania je prílohou čestného prehlásenia rodiča. Zároveň aktualizovali aj toto prehlásenie. Jeho novú verziu máte v Dokumentoch na stiahnutie.

            V pondelok teda dieťaťu do školy dávate čestné prehlásenie + kópiu negatívneho testu.Tieto 2 písomnosti môžete prikladať aj elektronicky cez edupage  - viacerí ste tak už urobili.

            Pevne veríme, že sa v pondelok skutočne podarí žiakom do školy nastúpiť a nenastanú ďalšie zmeny.

            riaditeľka školy

          • Návrat žiakov 1. stupňa do školy

          • V pondelok 08. februára nastupujú žiaci 1. stupňa do školy.

            Podmienkou nástupu žiaka je, že jeden zákonný zástupca sa musí otestovať. Žiaci sa netestujú, aj keď majú nad 10 rokov. V prípade, že sa rodič nestihne otestovať, môže žiak nastúpiť do školy v utorok alebo v stredu.

            Mesto otvára v sobotu a nedeľu nasledovné odberné miesta pre testovanie(od 8:00 do 20:00 hod.): Sídlisko Rozkvet – kontajner pri fare, Kino Mier 2x, Okresný úrad 2x, Športová hala SNP 4x

            Pri vstupe do budovy žiak odovzdá Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré je dokladom, že zákonný zástupca má negatívny test na COVID19 alebo niektorú z výnimiek z testovania (napr. prekonal ochorenie v predchádzajúcich 3 mesiacoch). Prehlásenie v časti na stiahnutie.

            Žiak je povinný mať čisté rúško – 2 kusy a dostatok papierových vreckoviek.

            Telesná výchova sa naďalej nevyučuje v telocvični – iba vonku.

            Naďalej platí ZÁKAZ VSTUPU RODIČOM DO BUDOVY ŠKOLY.

            Školský klub detí funguje riadne od 6,00 do 17,00. Odchod žiakov z ŠKD bude rovnaký ako pred vianočnými prázdninami: Pani vychovávateľky budú deti púšťať z ŠKD do šatní tak, ako je uvedené zákonným zástupcom v prihláške. Ak nastane zmena odchodu dieťaťa z ŠKD, rodič pošle po dieťati lístok, kde bude napísaný čas odchodu. Zmena času odchodu z ŠKD nie je možná telefonicky. 

            Stravovanie: na pondelok sú na stravu v jedálni automaticky prihlásené všetky deti, ktoré sa stravovali v decembri. Od utorka môžu rodičia žiakov opäť prihlasovať a odhlasovať sami. ŠJ vydáva jedlo len pre deti, ktoré chodia do školy.

            Žiaci 1. stupňa, ktorí nenastúpia do školy, budú od triednych učiteliek dostávať zadania úloh. Online výuka nebude.

            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnej výuke.

          • Návrat žiakov 1.-4.ročníka do školy od pondelka 08. februára

          • Vážení rodičia,

            v súlade s pokynmi Ministerstva školstva a Mesta Považská Bystrica Vám oznamujeme:

            od pondelka 08. februára sa otvára naša základná škola pre všetkých  žiakov 1. stupňa (1.-4. ročník),vrátane školskej jedálne a školského klubu detí.

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je, že sa jeden zákonný zástupca  musí otestovať. Žiaci sa netestujú, aj keď majú nad 10 rokov. Pri nástupe do školy žiak prinesie čestné vyhlásenie, ktoré zajtra rozošleme. Školská jedáleň vydáva jedlo len pre deti, ktoré chodia do školy.

            Na testovanie využívajú zákonní zástupcovia odberné miesta, ktoré sú v meste otvorené, v škole nebude zriadené odberné miesto.

             V prípade, že sa rodič nestihne otestovať, môže dieťa žiak nastúpiť do školy v aj utorok, stredu...

             Všetky podrobnosti k vyučovaniu Vám pošleme zajtra, t.j. v piatok .

          • Informácia pre deviatakov k stredným školám

            1. Stredné školy zverejnenia podmienky prijatia na štúdium v strednej škole do 26. februára 2021.
            2. Ohľadom štúdia na strednej škole s rodičmi i žiakmi komunikuje výchovná poradkyňa Mgr. Bieliková, posielala už niekoľko správ.
            3. Prihlášky na strednú školu vytlačí a posiela základná škola.
            4. Ternín odoslania prihlášky z našej školy na stredné školu je 16. 04. 2021
            5. Podľa toho, kedy deviataci nasúpia naspäť do školy, sa určí, akým spôsobom prihlášky podpíše rodič, žiak a detský lekár – budeme upresňovať na začiatku marca.
          • Polročná klasifikácia

          • Vážení rodičia,

            v aplikácii edupage bola zverejnená polročná klasifikácia žiakov.

            Po prihlásení si môžete prezrieť hodnotenie svojho dieťaťa.

          • Pokračuje prerušené vyučovanie v školách

          • Vážení rodičia,

            podľa tlačovej správy vydanej Ministerstvom školstva SR plánované prezenčné vyučovanie žiakov 1. stupňa ZŠ od 18.1.2021 nebude.

            Školy pokračujú v dištančnom vzdelávaní, ako doteraz.

            Oddelenia ŠKD v ZŠ Nemocničná a Slov. partizánov ostávajú otvorené pre deti pracovníkov v kritickej infraštruktúre.

            vedenie školy

             

             

          • ŠKD pre žiakov rodičov kritickej infraštruktúry od 11.01.2021

          • Vážení rodičia,v zmysle pokynov Ministerstva školstva SR sa do základných škôl môžu od 11. januára vrátiť len žiaci rodičov zamestnaných v kritickej infraštruktúre: zdravotník, policajt, hasič, prípadne ďalšie povolania, pri ktorých predložíte potvrdenie od zamestnávateľa, že musíte byť na pracovisku. Deti, ktoré boli nahlásené riaditeľke školy, majú zabezpečené miesto na ZŠ Nemocničná alebo ZŠ Slovenských partizánov. Strava na týchto školách zabezpečená nie je.

          • Informácie k vyučovaniu žiakov od 11.01.2021

          • Vážení rodičia,
            od pondelka 11.01.2021 sa všetci žiaci učia z domu. Druhý stupeň pokračuje rovnako ako do vianočných prázdnin, I. stupeň sa bude online vyučovať podľa pokynov, ktoré Vám pošle triedny učiteľ.
            Pripomíname Vám, že od januára platí nutnosť mať zapnutú kameru, ak je súčasťou zariadenia (mobilu, tabletu, notebooku,...) na online hodinách.
            Žiadame Vás, aby ste priebežne sledovali správy na edupage, budú tam uverejňované všetky informácie a prípadné zmeny.
             

          • Informácia pre žiakov 2. stupňa

          • Vážení rodičia a žiaci,

            kvôli zvýšeniu kvality a objektívnosti online vyučovania na 2. stupni Vás upozorňujeme na to, že je potrebné, aby mali žiaci na vyučovacích hodinách zapnutú webkameru. Ak je kamera súčasťou počítača, je nevyhnutné, aby ju používali. Vyučujúci to budú na svojich hodinách vyžadovať.

          • Strava v januári

          • Vážení rodičia,

            žiaci 1. stupňa nedostanú poukážky na stravu na január 2021, strava bude zaplatená z preplatkov v roku 2020.

             

          • Pečenie medovníčkov v ŠKD


          • Medovníčky patria k Vianociam, ktoré už pomaly klopú na dvere. Každý ich pripravuje inak. My máme svoj osvedčený recept. Aj tento rok sme v ŠKD s deťmi medovníčky upiekli, deti si vykrajovali. Veľmi sa im to páčilo. Každé dieťa si svoj medovník zobralo domov. Prajeme šťastné a veselé Vianoce

          • Oznam pre rodičov žiakov, ktorí poberajú dávku v hmotnej núdzi

          • Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Považská Bystrica, odbor sociálnych vecí a rodiny informuje rodičov žiakov, aby si prišli vyzdvihnúť tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi na ÚPSVaR Považská Bystrica (2. poschodie, č. dv. 208) v termíne od 16.12.2020 do 08.01.2021. Doklady z ÚPSVaR musia rodičia odovzdať do 08.01.2021 škole, ktorú dieťa navštevuje.

          • Mikuláš v škole

          • V piatok 04. decembra našu základnú školu navštívil Mikuláš spolu s anjelom a čertom. Zavítali do všetkých tried na 1. stupni, každého žiaka obdarovali čokoládou z veľkého mikulášskeho vreca. Mikulášovi zarecitovali básničku alebo zaspievali pesničku, tých, čo sa báli čerta, upokojoval krásny anjel. V tento deň sa v škole rozsvietili aj viaceré vianočné stromčeky. 

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok


          • Žiaci našej školy, ktorí navštevujú Školský klub detí, sa zapojili do celoslovenskej zbierky pre seniorov v domovoch dôchodcov s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. V popoludňajších hodinách sa spolu s pani vychovávateľkami venovali výrobe milých drobností.

            Veríme, že darčekmi, ktoré sa nám  podarilo vyzbierať, potešíme nejedného dedka či babku a vyčaríme im úsmev na tvári počas blížiacich sa vianočných sviatkov.

            Ďakujeme Vám, milí rodičia a žiaci,
            že máte starkých stále v srdci.
            Vyzbierali sme nádherné darčeky,
            boli úžasné naozaj všetky.

            V našej zbierke bolo niekoľko balíkov,
            ktoré potešia svojich nových vlastníkov.
            Chceli by sme Vám ešte raz poďakovať,
            že sme vďaka Vám mohli toľkých obdarovať.

            Želáme Vám pekné sviatky,
            keď budete čítať tieto riadky.
            Užite si Vianoce,
            nech sa Váš stromček ligoce.
            Nech ste zdraví a život Vás stále baví.

            Vaše pani vychovávateľky z ŠKD

             

             

          • Atletické sústredenie 5.C


          • Jesenné sústredenie športovej triedy 5.C na Javorníkoch

             

            V dňoch 07.10. – 09.10.2020 sme sa tak ako predchádzajúce roky zúčastnili jesenného sústredenia na Javorníkoch so žiakmi  športovej triedy - s najmladšími atlétmi na 2. stupni. Sústredenie sme začali spred našej základnej školy, kde sme sa naložili spolu s príslušnou batožinou. Po príchode na Javorníky sme sa ubytovali na hoteli Fran a začali prvú fázu tréningu. Po obede sme začali druhú fázu dňa – spoznávali sme horský terén. Po náročných výbehoch do kopcov Javorníkov nás čakala regenerácia v podobe sauny a bazéna. Druhý deň nás čakala prvá fáza tréningu, ktorá mala charakter súťaže v cezpoľnom behu, kde naši atléti museli zvládnuť vysokohorskú trať. Po obede sme v krásnom horskom prostredí Javorníkov absolvovali niekoľko ,,turistických“ kilometrov. Po večernej regenerácii v saune a bazéne sme vyhodnotili cezpoľnú bežeckú súťaž a absolvovali zábavný program pripravený žiakmi. V tretí posledný deň nás čakala posledná fáza sústredenia a to turistika na krásnu výhľadňu ,,Štiavnik“. Naše sústredenie sme končili obedom na hoteli Fran, kde sme sa rozlúčili s príjemným personálom, naložili batožinu do autobusu a vybrali sa domov. Cestu sme skončili o 14,00 hod. pred našou základnou školou, kde si deti prevzali rodičia. Jesenné sústredenie na pár únavových stavov prebehlo bez akýchkoľvek vážnych zranení a všetci s plno zážitkami sme úspešne absolvovali naše sústredenie.

             

          • Jesenné prázdniny a nástup žiakov 1. stupňa do školy.

          • Vážení rodičia,

            v piatok 30. októbra a v pondelok 2. novembra sú jesenné prázdniny.

            Nástup žiakov 1. stupňa je v utorok 03. novembra 2020. Žiaci 2. stupňa zostávajú stále doma, informácie sa ich netýkajú!

            Na základe Rozhodnutia vlády 678/2020 Vás informujeme o tom, že
            AK MALO VAŠE DIEŤA 10 rokov,
            po nástupe do školy musí preukázať NEGATÍVNYVÝSLEDOK RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            Ak toto potvrdenie škole nepredloží, nemôže sa zúčastňovať prezenčnej výučby v škole.

            AK VAŠE DIEŤA NEMALO 10 rokov, musí mať vytlačené Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré je uverejnené na stránke školy v časti Dokumenty na stiahnutie. Odovzdá ho triednemu učiteľovi.

             


            NIE JE POTREBNÝ NEGATÍVNY VÝSLEDOK RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            vedenie školy
             

          • OKTÓBER – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM


          • Každé dieťa by malo vyrastať v zdravom duševnom prostredí svojich najbližších. Súčasťou toho sú často aj starí rodičia, ktorí suplujú starostlivosť, zahŕňajú deti pozornosťou a láskou. U starých ľudí však predovšetkým v dôsledku rôznych chorôb klesá potreba pohybu, nastáva odkázanosť na druhých, seniori nadobúdajú pocit, že sú pre svoje okolie nepotrební.

            Už 30 rokov je mesiac október Organizáciou spojených národov vyhlásený za Mesiac úcty k starším. Pri tejto príležitosti sa žiaci 2. A triedy rozprávali v blokovom vyučovaní, prečo je potrebné podporovať aktívnu účasť starších na spoločenskom dianí,, udržiavať ich sociálne kontakty, oceňovať a využívať ich skúsenosti a poznatky. Veď staroba nie je choroba, je súčasťou nášho života, týka sa nás všetkých.

            V súčasnej ťažkej pandemickej situácii, keď sú zakázané návštevy, deti aspoň svojimi kresbami pozdravili starších ľudí a virtuálne im popriali veľa zdravia, lásky, pochopenia a úcty.

            PaedDr. D. Vavreková, tr. uč. 2. A triedy a koordinátorka Školy podporujúcej zdravie.

          • Organizácia školy od pondelka 26.10.2020

          • Vedenie školy v súlade s pokynmi Ministerstva školstva oznamuje nasledovné:

            - žiaci 1.stupňa sa vzdelávajú riadne vo svojich triedach podľa rozvrhu, ktorý je platný od 26.10.2020

              na EduPage

            - činnosť v ŠKD pokračuje riadne bez zmeny

            - žiaci 2.stupňa sa vzdelávajú dištančne doma, podľa rozvrhu, ktorý je zverejnený na EduPage a platný

              od   26.10.

            - rozvrh 2. stupňa je zostavený iba z predmetov slovenský jazyk,cudzí jazyk, matematika, biológia, geografia, dejepis, fyzika a chémia, v 5. ročníku to bude 12 hodín týždenne, v 6. - 9. to bude 15 hodín týždenne. Hodiny budú prebiehať online formou prostredníctvom ZOOM (žiakom bol rozoslaný link s popisom inštalácie) a Microsoft Teams - STAČÍ, AK SU STIAHNUTÉ V MOBILE, nemusí sa používať počítač

             - ak budú zadávané úlohy od učiteľov cez Edupage, bude to v tom čase, kedy je daný predmet v rozvrhu, v tomto čase budú aj učitelia na Edupage pripravení komunikovať so žiakmi alebo rodičmi

            - jesenné prázdniny sú v termínoch: 30.10., 2.11., 6.11, 9.11

            - stravovanie: žiaci 1. stupňa bez zmeny, žiaci 2. stupňa sú odhlásení automaticky do konca novembra 2020

            Žiadame rodičov a žiakov školy, aby sledovali konto na EduPage vzhľadom na meniace sa informácie ohľadom organizácie školy!

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 235/10, Považská Bystrica
      • riaditeľka Mgr. Soňa Kovárová č. t.: 042 432 2788, zástupcovia Mgr. Katarína Duchoslavová, Ing. Adriana Šarlayová č. t.: 042 426 2333; 0911 225 118 ekonomický úsek Jana Letková, Miroslava Plešková č. t.: 042 432 1501; 0911 440 988 vedúca šk. jedálne Mgr. Ingrid Harvánková č. t.: 042 432 2626; 0901 706 830
      • Základná škola Školská 235/10 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • 312 023 31
      • 2021322446
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje